40 jaar muziekgeschiedenis
Het verhaal begint met een kraakpand ergens rond 1970 en eindigt met een bloeiende popzaal in een nieuwbouw, met een brede programmering. Bands als Joy Divison, Red Hot Chili Peppers of R.E.M. — ze zijn er allemaal geweest. Wat een prachtig beeldmateriaal om mee te mogen werken!
Een boek als een concert
Een concert begint met een donkere zaal, met zwart, en dan gaat het licht aan en de artiesten beginnen te spelen. Ook 'Memories Can't Wait' begint zwart en verrast met lichtgevende inkt op de omslag. De kleuren van het lichtspectrum brengen structuur en zijn gekoppeld aan de hoofdstukken.
Robuust, stoer en industrieel
'Ze worden steeds mooier, de jubileumboeken van Nederlandse popzalen.' Dat waren de woorden van de Volkskrant na de dag van de publicatie. Het boek is in lagen opgebouwd. Per artiest zijn er een aantal lagen — teksten, beelden, quotes — die op één spread verstopt en op een ander spread zichtbaar zijn.
Een stukje designgeschiedenis
De concertposters voor de Effenaar werden vaak ontworpen door bekende Nederlandse ontwerpers. Soms gezeefdrukt, soms met gouwe inkt, allemaal bijzonder. We fotografeerden de mooiste posters op een betonnen achtergrond en maakten deze onderdeel van het boek.
Verantwoordelijk voor concept & ontwerp, ontworpen bij Fabrique (teamverband)
Samenwerken? Of heb je een vraag? +31(0)652311171 — joana@studioleib.com

Bekijk ook ander werk