De toekomst van ons eten
Ons wereldwijde voedselsysteem is niet toekomstbestendig. We putten de grond uit en houden niet voldoende rekening met biodiversiteit. De 'evergreenstory' vertelt hoe een team van wetenschappers bij de Universiteit Utrecht vanuit verschillende disciplines een compleet nieuw voedselsysteem ontwerpt. 
De alarmbellen blijven rinkelen
Aan het begin van het verhaal worden drie feiten uitgelicht die de urgentie van dit onderwerp benadrukken. Het gele vlak met illustraties doorbreekt de tekst en vergroot de kans ook de snel erdoorheen scrollende lezer te bereiken.
Een eigen beeldtaal
Bij onderzoek gaat het steeds om feiten, waarheden, cijfers of stellingen die bewezen moeten worden. Bij deze fotografie is dat anders. Net als kunst hoeven de beelden geen antwoorden te geven maar mogen zij juist vragen oproepen en emoties naar de oppervlakte brengen.
Lang verhaal kort
Een lang en ingewikkeld verhaal inkorten tot de essentie overblijft. Het verhaal opknippen in drie behapbare stappen. De stappen illustreren op een zo simpel mogelijke manier. Zo probeer ik de uitgebreide input van een wetenschapper over te brengen aan een lezer.
Verantwoordelijk voor concept & design, ontworpen bij de Universiteit Utrecht (teamverband), fotografie: Peter Bak

You may also like